Европейската комисия се готви да спре сливането между корабострителните подразделения

...
Европейската комисия се готви да спре сливането между корабострителните подразделения
Коментари Харесай

ЕК може да блокира сливането между корабостроителните поделения на Hyundai и Daewoo

Европейската комисия се готви да спре сливането сред корабострителните подразделения на Hyundai и Daewoo. Сделката за към 2 милиарда $, оповестена през 2019 година от южнокорейските компании, към този момент беше утвърдена от регулаторите по конкуренццията в Сингапур, Китай и Казахстан. Причината за отхвърли на Европейски Съюз е опазване на конкуренцията в бранша на корабните товарни транспорти, оповестява Financial Times, като се базира на високопоставени източници. Двете компании преобладават пазара за кораби, които придвижват течен природен газ, а обединение може да увеличи цената на услугата доста.

Това е първият път от три години насам, в който Европейска комисия стопира сходна договорка. За последно това се случи през 2019 година, когато беше отказано на индийската металургична компания Tata Steal да купи немския си съперник Thyssenkrupp. И тогава повода беше терзание за крайните цени.

Hyundai и Daewoo създават по към 30% от товарните кораби за транспорт на полутечен природен газ, а предходната година двете компании са спечелили 45 от 75-те поръчки за огромни плавателни съдове. Това се равнява на 60% от международния пазар за транспорт на суровината, демонстрират данни на изследователската компания Clarcksons Research.

Hyundai е направила предложение да резервира сегашните равнища на цените на услугата, само че това не е било задоволително добра оферта за Европейски Съюз. Компанията също по този начин счита, че конкуренцията в бранша няма по какъв начин да бъде унищожена. " Невъзможно е да се оцени пазарната доминация единствено посредством пазарен дял на пазара на корабостроене и пазарната конструкция затруднява монополизирането на избрана компания ", споделят от компанията пред Financial Times. От южнокорейската компания оповестиха преди месец, че чакат договорката да бъде утвърдена без никакви спънки. Крайният период за изговаряне на Европейски Съюз е 20 януари.
Реклама
Hyundai Heavy има намерение да разшири своя световен пазарен дял до 22.6% посредством придобиването на Daewoo Shipbuilding, изпреварвайки China State Shipbuilding като най-големият корабостроител в света. Тя възнамерява да вкара Daewoo Shipbuilding в границите на личната си холдингова компания Korea Shipbuilding & Offshore Engineering, която беше основана особено за довеждане докрай на сливането.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Транспорт
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР