Европейската комисия съобщи днес, че задейства механизма за гражданска защита

...
Европейската комисия съобщи днес, че задейства механизма за гражданска защита
Коментари Харесай

ЕС осигурява 2 самолета за връщането на европейци от Китай

Европейската комисия заяви през днешния ден, че задейства механизма за гражданска отбрана за връщане на жителите на Европейски Съюз от Китай като мярка против разпространяването на новия вирус, заяви Българска телеграфна агенция.

Задействането на механизма е поискано от Франция, която има потребност от консулско подпомагане за извеждане на жителите си от град Ухан. Европейски Съюз ще обезпечи два самолета за връщането на европейците от Китай, се показва в известието. Допълнителна помощ ще бъде обезпечена при поискване, добавя комисията. Уточнява се, че с европейски средства ще бъде покрита част от цената на полетите.

Европейска комисия декларира, че е в непрекъсната връзка с страните от Европейски Съюз, със своите представителства в региона на разпространяването на вируса и с посолството на Китай в Брюксел. Първият полет ще отпътува на следващия ден от Франция, а вторият е плануван до края на седмицата. Гражданите на Европейски Съюз в Китай могат да изискат подпомагане да се върнат вкъщи, без значение на коя страна имат паспорт, разяснява комисията. Предвижда се разполагаем да има 100 места във втория полет.

Засега е позволено връщането единствено на тези, които не са заболели и не демонстрират признаци на болестта. Европейска комисия добавя, че е допустимо в идващите дни да бъдат получени нови поръчки за подпомагане. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР