Европейската комисия съобщи днес, че прекратява две производствата за установяване

...
Европейската комисия съобщи днес, че прекратява две производствата за установяване
Коментари Харесай

Брюксел прекрати две производствата за установяване на нарушения срещу България

Европейската комисия заяви през днешния ден, че приключва две производствата за определяне на нарушавания против България.

Първото се отнася до транспонирането на разпоредбите на Европейски Съюз за резервационните данни на пасажерите в националните законодателства.

Еврокомисията реши да приключи производствата за определяне на нарушавания против България, Гърция, Естония, Кипър, Люксембург, Португалия, Румъния и Франция, защото те към този момент са транспонирали напълно тези правила.

С Директивата за резервационните данни на пасажерите се дефинират разпоредбите за предаването на резервационните данни на пасажерите (т.е. информацията, която пасажерите са дали на въздушните превозвачи при резервирането и регистрирането за полети) от въздушните преводачи на органите на страните членки и обработването на тези данни за задачите на правоприлагането при цялостно ценене на гаранциите за отбрана на данните.

Обработването на резервационните данни на пасажерите оказва помощ за следенето на подозрителни модели на пътешестване и за идентифицирането на евентуални нарушители и терористи, в това число такива, които преди този момент не са били известни на правоприлагащите органи.

В момента Комисията прави оценка дали ограниченията за транспониране, признати от 8-те страни членки, са в сходство с наредбите на Директивата. Днешното решение не предрешава резултата от тази оценка.

Брюксел също така реши да приключи производствата за определяне на нарушавания против България, Гърция и Ирландия след цялостното транспониране в националните им законодателства на три рамкови решения в региона на наказателното право .

Тези ограничения обгръщат надлежно използването на правилото на взаимното признание към правосъдни решения и решения за пробация; взаимното признание на правосъдни решения по наказателни каузи и използването на правилото за взаимно признание на финансови наказания.

Целта на рамковото решение за пробационните ограничения и различните наказания е да улесни използването на подобаващи пробационни ограничения и различни наказания за нарушителите, които не живеят в страната, издала присъдата.

Рамковото решение за използване на правилото на взаимното признание към правосъдни решения подсигурява взаимното признание на правосъдни решения по наказателни каузи, с които се постановат санкции отнемане от независимост, и има за цел да улесни обществената рехабилитация на наказаните лица.

Рамковото решение за финансовите наказания разрешава взаимното признание на финансовите наказания, с помощта на което правосъдните или административните органи в една страна членка на Европейски Съюз, могат да изпращат директно на орган в друга страна членка решението за налагане на финансова глоба и да реализират признание и осъществяване на това решение.

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новини без ковид (246)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР