Европейската комисия разработва извънредни закони за регулирането на финансовите пазари

...
Европейската комисия разработва извънредни закони за регулирането на финансовите пазари
Коментари Харесай

ЕК мисли за варианти за нови финансови закони заради Brexit

Европейската комисия създава изключителни закони за регулирането на финансовите пазари при положение, че договарянията за излизането на Англия от Европейския съюз завършат без съглашение. Това оповестява немският вестник " Ханделсблат ", базирайки се на източници в Брюксел, съобщи БГНЕС.
Според информация на немското издание, създаването на " изключителното законодателство " върви от няколко месеца и е обвързвано с обстоятелството, че не е реализиран сериозен прогрес на договарянията за Brexit. В Европейски Съюз се разисква опцията да се организира в средата на ноември изключителна среща на върха, отдадена на излизането на Обединеното кралство от районния съюз, написа изданието.
То прецизира, че при положение на неуспех на договарянията в стопанската система, на първо място на това, което визира сключването на финансовите покупко-продажби сред жителите на страните от Европейски Съюз и британците, ще възникне юридически вакуум. На Европейска комисия ще му се наложи да преразглежда всички значими наставления, засягащи финансовата сфера, в това число търговията с скъпи бумаги, активността на капиталовите фондове и други Целта на Европейска комисия е да се сътвори правна сигурност за фирмите и жителите на Европейски Съюз, които имат деен бизнес с Англия или в Обединеното кралство.
Успоредно немското министерство на финансите дружно с Федералното ръководство за финансов контрол на Федерална Република Германия и Бундесбанк учат до каква степен са подготвени немските финансови институции за " корав " вид на Brexit.
Официалните договаряния сред Лондон и Брюксел за изискванията, при които Англия ще излезе от Европейски Съюз, започнаха на 19 юни 2017 година в Брюксел. Година по-рано на референдум 52% от британците се оповестиха срещу оставането на страната в Евросъюза. Преговорите за Brexit би трябвало да продължат до ноември 2018 година, след което възможното съглашение би трябвало да бъде утвърдено от Европейския парламент и Уестминстър. Реално Brexit би трябвало да се състои на 29 март 2019 година, по-късно ще настъпи временен интервал най-малко до 31 декември 2020 година, само че Англия желае интервалът да е най-малко две години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР