Европейската комисия публикува проект на споразумение за оттегляне между Европейския

...
Европейската комисия публикува проект на споразумение за оттегляне между Европейския
Коментари Харесай

ЕК публикува проект на споразумението за Brexit

Европейската комисия разгласява план на съглашение за отдръпване сред Европейския съюз и Обединеното кралство, оповестиха от Европейска комисия.

Проектът на съглашението за отдръпване привежда в правна форма Съвместния отчет на договарящите от името на Европейския съюз и държавното управление на Обединеното кралство по отношение на напредъка през първия стадий на договарянията, оповестен на 8 декември 2017 година

Той предлага текст за тези нерешени въпроси, свързани с отдръпването, които са единствено упоменати в взаимния отчет, без да са изложени в детайли.

Проектът на съглашението за отдръпване се състои от шест елементи - обхващащи уводни разпореждания, правата на жителите, други въпроси, свързани с отделянето, като да вземем за пример стоките, пуснати на пазара преди датата на отдръпване, финансовото съглашение, преходни разпореждания, институционални разпореждания и протокол по отношение на Ирландия/Северна Ирландия.

Проектът на съглашението е оповестен онлайн в сходство с политиката за бистрота на Европейската комисия. Комисията показва този текста в този момент, с цел да даде опция първоначално за осъществяване на съвещания с страните членки и Европейския парламент, а след това и за договаряния с Обединеното кралство.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР