Европейската комисия прие решение за закриване на наказателната процедура за

...
Европейската комисия прие решение за закриване на наказателната процедура за
Коментари Харесай

ЕК закри наказателната процедура за България по директивата за наводненията

Европейската комисия одобри решение за закриване на наказателната процедура за несъблюдение на отговорностите на България по Директивата за наводненията , оповестиха от Министерството на околната среда и водите.

Процедурата беше стартирана на 30 октомври 2020 г . заради това, че страната не е спазила периода за преразглеждане и актуализиране на предварителните оценки на риска от наводнения, което е трябвало да се извърши до 22 декември 2018 година. Не е спазен и срокът, в който преразгледаните предварителни оценки на риска от наводнения е трябвало да се показват на Комисията, а точно до 22 март 2019 година. 

На 23 септември 2021 година България получи стимулирано мнение по нарушаването заради продължаващото несъблюдение на тези отговорности. В резултат на подхванатите дейности, уговорките ни бяха изпълнени и това беше докладвано на Европейска комисия в края на 2021 година.

 enlightened На процедура с решението си от през днешния ден Комисията дава своята оценка, че България е изпълнила отговорностите си и е отстранила позволеното нарушаване на правото на Европейски Съюз, се показва в известието. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР