Европейската комисия препоръчва започване на преговори за членство на Македония

...
Европейската комисия препоръчва започване на преговори за членство на Македония
Коментари Харесай

ЕК подбутна Македония и препоръча преговори за членство в ЕС

Европейската комисия предлага започване на договаряния за участие на Македония в Европейския съюз.

Това се споделя в отчета, който ще бъде оповестен на следващия ден. За първи път Македония получава безусловна рекомендация за започване на договаряния.

"Като се има поради напредъка Европейска комисия предлага започване на договаряния с Бившата югославска република Македония. Европейска комисия чака, че ще бъдат непокътнати и задълбочени сегашните промени. За да поддържа този курс Европейска комисия предлага започване на предприсъединителни договаряния в региона на правосъдната система, правораздаването, свободата и сигурността на страната ", се споделя в отчета, който се отнася до Македония.

От Брюксел акцентират, че Скопие е съумял да преодолее дълбоката политическа рецесия. Необходимите структурни промени са муден развой, за които са нужни години и заради вредите, които бяха нанесени през последните години и те няма да бъдат отстранени за една нощ... Положителната смяна в политическия нрав е забележима в цялото общество, което отсъстваше през последните години и това бе най-голямата спънка ", написа още в Доклада за напредъка на Република Македония, който следва да бъде разискван още един път от еврокомисарите. Той ще бъде оповестен на следващия ден в Страсбург, съобщи Канал 3.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР