Европейската комисия предупреди Франция, Испания, Белгия, Португалия и Словения, че

...
Европейската комисия предупреди Франция, Испания, Белгия, Португалия и Словения, че
Коментари Харесай

ЕК с призив към Франция, Испания, Белгия, Португалия и Словения

Европейската комисия предизвести Франция, Испания, Белгия, Португалия и Словения, че проектобюджетите им за 2019 година не дават отговор не рекомендациите за понижаване на дълготрайните дефицити, Париж обаче омаловажи рецензиите, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

В рамките на пълномощията си да следи бюджетната дисциплинираност в еврозоната и да предотвратява рецесии, застрашаващи единната европейска валута, Европейската комисия изпрати писма до петте страни, в които показва, че те не понижават структурните си дефицити, колкото е било контрактувано.

В писмо до френското финансово министерство Комисията написа: "Предварителната оценка на Комисията сочи, че пътят на развиване на Франция не дава отговор на темпото на понижаване на дълга през 2019 година, " като се имат поради разпоредбите в еврозоната.

Европейската комисия прикани Париж да даде уточнения по бюджета си до 22 октомври.

Като цяло Комисията не е удовлетворена, че петте страни не понижават структурните си дефицити с до 0,6 % от брутния вътрешен артикул (БВП), а си дефинират по-ниски цели за понижаване с към 0,2 % от Брутният вътрешен продукт.
Френското финансово министерство уточни обаче в изказване, че има единствено малко разминаване с оценката на Комисията за френския систематичен недостиг за 2019 година.

Отправените нощес забележки към петте страни са меки на фона на сходно писмо до Италия по-рано тази седмица, в което Брюксел насочи предизвестие към Рим за забележителното нарастване на структурния недостиг. Тази първа процедурна стъпка може да бъде последвана от това Брюксел да отхвърли бюджета и да санкции Италия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР