Европейската комисия представи своето предложение за основен план за възстановяване.

...
Европейската комисия представи своето предложение за основен план за възстановяване.
Коментари Харесай

ЕС Следващо поколение - оздравителен план за 750 млрд. евро на ЕК

Европейската комисия показа своето предложение за главен проект за възобновяване . За да подсигурява, че възобновяване е стабилно, отмерено, приобщаващо и заслужено за всички държави-членки , Европейска комисия предлага да се сътвори нов инструмент за възобновяване, Европейски Съюз Следващо потомство , вграден в мощен, съвременен и освежен дълготраен бюджет на Европейски Съюз . Комисията също по този начин разкри поправената си работна стратегия за 2020 година, която ще даде приоритет на дейностите, нужни за поощряване на възобновяване и устойчивостта на Европа.

За да отбрани живота и поминъка, да поправи единния пазар , както и да построи трайно и проспериращо възобновяване , Европейската комисия предлага да се употребява цялостният капацитет на бюджета на Европейски Съюз . Европейски Съюз, Следващо потомство със 750 милиарда евро , както и целевите подкрепления към дълготрайния бюджет на Европейски Съюз за 2021-2027 година ще доведат до обща финансова мощ на бюджета на Европейски Съюз до 1,85 трилиона евро .
 Европейски Съюз заделя 100 милиарда евро против безработицата и отбраната на работните места
Европейски Съюз заделя 100 милиарда евро против безработицата и отбраната на работните места

Помощ под формата на заеми при " удобни условия "

Следващо потомство Европейски Съюз ще събере пари посредством краткотрайно повдигане на тавана на личните запаси до 2% от брутния народен приход на Европейски Съюз , което разрешава на Комисията да употребява мощния си кредитен рейтинг, с цел да заеме 750 милиарда евро на финансовите пазари. Това в допълнение финансиране ще бъде ориентирано посредством стратегии на Европейски Съюз и ще се изплати за дълъг интервал от време в бъдещите бюджети на Европейски Съюз - не преди 2028 година и не след 2058 година За да помогне на това по обективен и споделен метод, Комисията предлага редица нови лични запаси.

Освен това, за да се дават средства допустимо най-бързо, с цел да се отговори на най-належащите потребности , Комисията предлага да се промени актуалната многогодишна финансова рамка за 2014-2020 година, с цел да се обезпечат спомагателни 11,5 милиарда евро финансиране още през 2020 година

Парите, събрани за Европейски Съюз, Следващо потомство, ще бъдат вложени в три стълба:

1. Подкрепа за държавите-членки с вложения и промени: Нов инструмент за възобновяване и резистентност от 560 милиарда евро ще предложи финансова поддръжка за вложения и промени, в това число във връзка със зелените и цифрови преходи и устойчивостта на националните стопански системи, свързвайки ги с целите на Европейски Съюз.

2. Бързо пускане на стопанска система на Европейски Съюз посредством стимулиране на частни вложения: Нов инструмент за поддръжка на платежоспособността ще активизира частните запаси за незабавна поддръжка на жизнеспособни европейски компании в най-засегнатите браншове, райони и страни. Той може да действа от 2020 година и ще има бюджет от 31 милиарда евро, целящ да отключи поддръжка от 300 милиарда евро за кредитоспособност за компании от всички стопански браншове и да ги приготви за по-чисто, цифрово и стабилно бъдеще.

3. Справяне с уроците от рецесията: Нова здравна стратегия, EU4Health, за подсилване на здравната сигурност и подготовка за бъдещи здравни рецесии с бюджет от 9,4 милиарда евро. Укрепване на RescEU за 2 милиарда евро, Механизмът за гражданска отбрана на Европейски Съюз, който ще бъде уголемен и укрепен, с цел да може Съюзът да се приготви и да отговори на бъдещи рецесии. 94,4 милиарда евро за Хоризонт Европа, която ще бъде засилена за финансиране на жизненоважни проучвания в региона на здравето, устойчивостта и зелените и цифрови преходи.

Европа би трябвало да ускори стратегическата си автономност в редица характерни области , в това число в стратегически вериги за стойност и засилен скрининг на директните непознати вложения. За да увеличи готовността за рецесия и ръководството на рецесии, Комисията ще ускори Европейската организация по медикаментите и ще усили ролята на Европейския център за надзор на болесттите (ECDC) при съгласуване на медицинските реакции при рецесии.

Възстановяването би трябвало недвусмислено да се основава на съществени права и цялостно ценене на върховенството на закона . Всички незабавни ограничения би трябвало да бъдат лимитирани във времето и да бъдат строго пропорционални. Оценката на Комисията ще бъде включена в първия отчет по механизма за господство на закона .

Може и би трябвало да се извлекат поуките от тази рецесия, само че това може да стане единствено с присъединяване на европейските жители, общности и градове.

Европейски Съюз се ангажира да управлява интернационалните старания за същинско световно възобновяване , по-специално посредством взаимна съгласуваност с Организация на обединените нации, Г-20 и Г-7, Международния валутен фонд, Световната банка или Международната организация на труда. Европейски Съюз ще продължи да работи изключително тясно с непосредственото си съседство на Изток и Юг и своите сътрудници в Африка .
 Европейски Съюз с проект за 1 трлн. евро за възобновяване на Европа след рецесията
Европейски Съюз с проект за 1 трлн. евро за възобновяване на Европа след рецесията

Вирусът умъртви минимум 172 000 души в Европа и сложи стопанската система в дълбока криза

Европейската комисия ще предложи в сряда Гърция да получи 32 милиарда евро от новия фонд за възобновяване , от които 22,5 милиарда ще бъдат безплатни средства, а 9,4 милиарда ще бъдат заеми , оповестяват Агенция Франс Прес и " Катимерини ".

Италия и Испания - най-тежко засегнатите от коронавирусната зараза страни ще получат максимален дял от общо 750 милиарда евро , съгласно предлагането.

Италия ще получи 173 милиарда евро , от които 82 милиарда ще бъдат безплатни средства, а 91 милиарда ще са заеми.

Испания може да получи общо 140 милиарда евро , от които 77 милиарда ще бъдат безплатни средства и 63 милиарда заеми.
 Вебер: България ще получи средства от фонда за възобновяване от пандемията
Вебер: България ще получи средства от фонда за възобновяване от пандемията

Постигнато е единодушие с Европейска комисия за фонда...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР