Европейската комисия представи Индустриалния план за зелената сделка, стратегия на

...
Европейската комисия представи Индустриалния план за зелената сделка, стратегия на
Коментари Харесай

ЕК иска икономика, базирана на енергия с нулеви емисии

Европейската комисия показа " Индустриалния проект за зелената договорка ", тактика на Съюза да направи своите компании, работещи с ниско влияние върху околната среда, конкурентоспособни и да подкрепи бързия преход на континента към въглеродна индиферентност.

Планът се основава на начинания, признати преди този момент на европейско равнище, и се счита за европейски отговор на пакетите от дотации за зелената промишленост, признати в други страни, най-много Съединени американски щати. Урсула фон дер Лайен не наподобява обезсърчена от Закона за понижаване на инфлацията в Съединени американски щати.

 
Ние го приветстваме. Това е добра вест. Отдавна твърдим, че битката с промените на климата е наложителна за нашата планета, за нашия стопански разцвет и стратегическата ни самостоятелност. Ние имаме потребност от конкуренция. Ние желаеме равни условия в световната конкуренция, както и равни условия в границите на единния пазар. Това е извънредно значимо за нас.
Урсула фон дер Лайен – ръководител на Европейска комисия

Формално проектът е информационна тактика: всъщност принос към дебата сред държавните управления в Европейски Съюз. Комисията желае краткотрайно да облекчи съществуващите правила за държавна помощ и да сътвори общ европейски фонд в средносрочен проект, детайлностите за който ще бъдат разкрити преди лятото. Но всяка мярка се нуждае от утвърждението на страните членки и Европейския парламент, където няма единение.

 
Ресурсите, за които говорите, към този момент са заделени за програмата RePowerEU, същото важи и за приходите от ETS и Фонда за възобновяване от пандемията... Така че не съм сигурен дали този проект ще ни помогне, тъй като в действителност се нуждаем от нови средства на европейско равнище. Сега би трябвало да обсъдим по какъв начин да осигурим тези спомагателни пари посредством издаване на еврооблигации.
Михаел Блос – евродепутат от Зелени/ЕСА, Германия

Първата значима стъпка за индустриалния проект за Зеления пакт ще бъде направена на Европейския съвет на 9 и 10 февруари в Брюксел. След това Комисията ще формулира съответни оферти, а държавните и държавните ръководители ще ги обсъдят през март. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР