Европейската комисия представи днес препоръките си в областта на икономиката

...
Европейската комисия представи днес препоръките си в областта на икономиката
Коментари Харесай

ЕК с три препоръки към България в областта на икономиката

Европейската комисия показа през днешния ден рекомендациите си в региона на стопанската система за страните от Европейски Съюз. Към България са отправени три рекомендации.

Комисията чака следващата година нашата страна да продължи да обезпечава краткотрайна и целенасочена поддръжка за семействата и компаниите поради високите енергийни цени, както и за бежанците от Украйна. Препоръчва се обезпечаване на бюджетни средства за природосъобразния и цифровия преход, както и за енергийна сигурност. За идващите години се предлага фискална политика, ориентирана към реализиране на рационални средносрочни фискални позиции.

Втората рекомендация е България да продължи с осъществяването на проекта за възобновяване и резистентност, както и да разчете разноските по политиката на доближаване до 2027 година, с цел да стартират договарянията с Комисията.

Третата рекомендация е да се понижи цялостната взаимозависимост от изкопаемите горива и техния импорт посредством ускорение на развиването на възобновимите енергийни източници и с нашарване на източниците и пътищата за доставка на газ. Комисията предлага увеличение на връзките към газопреносните мрежи на прилежащите страни. Европейска комисия чака да се положат повече старания за понижаване на търсенето на сила посредством повишение на енергийната успеваемост в производството и в постройките. Препоръчва се да бъдат открити нови устойчиви решения в централното отопление.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР