Европейската комисия предложи в сряда заем от 9 милиарда евро

...
Европейската комисия предложи в сряда заем от 9 милиарда евро
Коментари Харесай

ЕК дава 9 милиарда евро заем на Украйна

Европейската комисия предложи в сряда заем от 9 милиарда евро на Украйна, с цел да поддържа страната, до момента в който се бори да отблъсне съветската инвазия. Същевременно Комисията желае да сътвори инструмент за възобновяване след войната, предава Ройтерс.

Парите за заема от 9 милиарда ще бъдат взети от Комисията на пазарите по механизма за макрофинансова помощ, подсилен с гаранции на държавните управления на Европейски Съюз .

" Предлагаме да допълним забележителното краткосрочно подкрепяне, предоставено до момента, с нова изключителна макрофинансова помощ за Украйна в размер до 9 милиарда евро през 2022 година ", сподели ръководителят на Комисията Урсула фон дер Лайен.

" Но също по този начин би трябвало да помислим за интервала след войната за по-широките старания за възобновяване . Европейски Съюз ще способства и не би трябвало да бъде единственият, който взе участие в тези старания ", сподели тя.

" Ето за какво ние предлагаме платформа за реорганизация като част от този проект, управителен взаимно от Украйна и Комисията и сплотяващ страните-членки на Европейски Съюз, други донори, интернационалните финансови институции и други сътрудници и съидейници ", сподели тя.

Във вторник, че финансовата поддръжка на интернационалните сътрудници на Украйна от 24 февруари тази година към този момент е надхвърлила 5 милиарда $.

спомагателна военна и филантропична помощ за Украйна.

Законопроектът включва съвсем 15 милиарда $, предопределени за военно съоръжение, образование, разследваща поддръжка и заплати на украинските отбранителни сили. Още 14 милиарда $ ще бъдат отпуснати за невоенна поддръжка, в това число филантропична помощ. С още 5 милиарда управляващите ще се оправят с проблемите на световната продоволствена сигурност.
 Япония отпуска заем от 100 млн. $ на Украйна
Япония отпуска заем от 100 млн. $ на Украйна

Заемът се подписва за период от 30 години и включва гратисен интервал от 10 години
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР