Европейската комисия предложи днес новото военно оборудване в ЕС да

...
Европейската комисия предложи днес новото военно оборудване в ЕС да
Коментари Харесай

ЕК предлага съвместни обществени поръчки за военно оборудване в ЕС

Европейската комисия предложи през днешния ден новото военно съоръжение в Европейски Съюз да бъде разработвано взаимно и придобивано с общи публични поръчки. Според комисията това ще докара до по-добро потребление на средствата за защита.

Комисията регистрира, че е належащо запълване на запасите от въоръжение, подмяна на оборудването от Съюз на съветските социалистически републики и подсилване на противовъздушната защита и на военновъздушните сили. В известието на Европейска комисия се добавя, че към този момент липсват благоприятни условия за подмяна на някои зависимости в европейското военно произвеждане, по тази причина би трябвало изследванията да бъдат подкрепени в допълнение.

Предвижда се скоро да бъде основана група за взаимни публични поръчки в региона на защитата. Посочва се, че Европейски Съюз следва да усъвършенства опциите си за произвеждане на военно съоръжение и комисията предлага в идващите години да отпусне за тези цели половин милиард евро. Европейска комисия предлага в Европейски Съюз да отпадне Данък добавена стойност за военно съоръжение, когато е лично взаимно произвеждане.

Комисията оповестява, че ще направи карта на изчезналите мощности за произвеждане на военна техника, ще предложи способи за улеснен достъп на военните производители до първични материали, както и покачване на бюджета за защита. Европейска комисия прецизира, че сред 1999 година и 2021 година Европейски Съюз е повишил разноските за защита с 20 на 100, до момента в който в Съединени американски щати този дял е бил 66 на 100, в Русия - 292 на 100, а в Китай - 592 на 100.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР