Европейската комисия предлага на България преходен период за спирането на

...
Европейската комисия предлага на България преходен период за спирането на
Коментари Харесай

ЕК предлага на България 2 г. отсрочка за спирането на вноса на руски петрол

Европейската комисия предлага на България временен интервал за прекъсването на вноса от нефт от Русия до юни или декември 2024 година. Това заяви организация " Блумбърг ", а новината бе доказана пред " Хоризонт " от източник от Европейски Съюз.

Според източника това предложение за правилник на Комисията, с което се цели превъзмогването на пречките за приемането на 6-ия санкционен пакет против Русия, удовлетворява страната ни. Той посочи, че то се отнася единствено за модифицирания нефт, предопределен за вътрешния пазар, а не за реекспорта. Печалбата от съветския петрол, който България получава единствено по море, идва от износа на европейския пазар след неговата преправка.

На Унгария и Словакия, които са мощно подвластни от вноса на съветски нефт, се предлага надлежно пролонгация до края на 2024 и до юни същата година.

Очаква се първото съвещание на непрекъснатите представители на Европейски Съюз да започне  в ранния следобяд, а второто - малко по-късно. И двете се организират ден преди срещата на върха на Европейски Съюз. Запознати обаче показват скептицизъм, защото, съгласно тях, в случай че предлагането на Комисията бъде признато, това може да се стори половинчата мярка на страни като Полша и Балтийските страни, които упорстват вноса на съветски нефт в Европейски Съюз да бъде спрян допустимо най-бързо.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР