Европейската комисия потвърди, че представителите на "АстраЗенека" са отказали участие

Европейската комисия потвърди, че представителите на "АстраЗенека" са отказали участие ...

"АстраЗенека" отказва среща с Европейската комисия за ваксините


Европейската комисия потвърди, че представителите на "АстраЗенека" са отказали участие в нова среща, посветена на липсващите ваксини, поръчани от ЕС.

Говорител на комисията уточни, че тази сутрин от дружеството не са изпратили представител за насрочена поредна среща онлайн. Комисията, представители на държавите от ЕС и на дружеството тази седмица разговаряха няколко пъти.Още по темата17 яну 2021 13:20748 яну 2021 12:50146

Според говорители на ЕК производителят, получил голямо европейско финансиране за разработването на ваксина, не дава ясни отговори защо липсват количествата, поръчани от ЕС миналата есен.

Предвижда се в петък европейската лекарствена агенция да одобри ваксината на "АстраЗенека" и това да бъде третият препарат, използван в имунизационната стратегия на ЕС срещу COVID-19.

По-рано за затруднения в доставките съобщиха и от "Пфайзер" - първата ваксина с европейско одобрение. ЕС очаква тези трудности да отпаднат до края на седмицата, но се опасява дали намеренията до есента да бъдат ваксинирани 70 на сто от пълнолетните европейци ще бъдат постижими.
/БТА/

 
По публикацията работи:

Източник: dnes.bg