Европейската комисия постигна първо споразумение с фармацевтичното дружество AstraZeneca за

...
Европейската комисия постигна първо споразумение с фармацевтичното дружество AstraZeneca за
Коментари Харесай

ЕК сключи споразумение за доставка на 400 милиона ваксини

Европейската комисия реализира първо съглашение с фармацевтичното сдружение AstraZeneca за закупуване на евентуална ваксина против Cоvid-19, както и за даряване на страни с по-ниски и междинни приходи или за пренасочване към други европейски страни, предадоха от пресцентъра на Европейска комисия.

Това е продължение на позитивните стъпки във връзка с приключването на проучвателните диалози със Sanofi-GSK, оповестени на 31 юли, и с Johnson & Johnson на 13 август. След като е потвърдено, че имунизацията е безвредна и ефикасна против ковид, Комисията към този момент има призната основата за договорна рамка за закупуване на 300 милиона дози от имунизацията на AstraZeneca с опция за закупуване от името на страните членки на Европейски Съюз на още 100 милиона. Комисията продължава да разисква сходни съглашения с други производители на ваксини.

Одобреното през днешния ден съглашение ще бъде финансирано с Инструмента за незабавна поддръжка, който разполага със средства, предопределени за основаването на портфейл от евентуални ваксини, които са с разнообразни профили и се създават от разнообразни сдружения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР