Европейската комисия покани в понеделник всички над 1000 членове на

...
Европейската комисия покани в понеделник всички над 1000 членове на
Коментари Харесай

Брюксел започна да събира водородни проекти

Европейската комисия предложения в понеделник всички над 1000 членове на Европейския алианс за чист водород да показват планове за възобновими и нисковъглеродни водородни технологии и решения. Това е значима стъпка в построяването на портфейл от жизнеспособни капиталови планове за реализиране на задачите, заложени в Стратегията за потребление на водорода за неутрална във връзка с климата Европа. Крайният период за показване на планове е 7 май. На идващото съвещание на форума по въпросите на водорода на 17-18 юни ще бъде изработен обзор на плановете и ще се дават благоприятни условия за определяне на контакти.

" Чистият водород играе основна роля в конкуренцията за декарбонизация на доста браншове от нашата стопанска система, като в същото време способства за по-устойчива и конкурентоспособна промишленост на Европейски Съюз ", разяснява комисарят по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон съобщи:

Европейски Съюз си е сложил за цел да се инсталират електролизьори със сумарна мощ 6 GW за водород от възобновими източници до 2024 година и електролизьори за водород от възобновими източници със сумарна мощ 40 GW до 2030 година Намеренията на Брюксел са да форсира проектите за основаване на пазар за чист водород, което ще способства за растежа и заетостта и ще понижи излъчванията на парникови газове.

Европейският алианс за чист водород сплотява индустрията, националните и локалните управляващи, гражданското общество и други заинтригувани страни. Той е неразривно обвързван с веригата за основаване на стойност на водорода, като обгръща водород от възобновими източници и водород с ниски въглеродни излъчвания от производството до преместването и приложението в региона на подвижността, индустрията, енергетиката и отоплението.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР