Европейската комисия подготвя предложение за актуализиране на Пакта за стабилност

...
Европейската комисия подготвя предложение за актуализиране на Пакта за стабилност
Коментари Харесай

"Файненшъл таймс": ЕК ще реформира управлението на дълга на държавите членки на Европейския съюз



Европейската комисия приготвя предложение за актуализиране на Пакта за непоклатимост и напредък, което да докара до двустранни съглашения за понижаване на дълга сред Европейския съюз и обособените страни членки, заяви в понеделник " Файненшъл таймс ", цитирайки свои неназовани източници, осведомени с въпроса.

Реформата ще има за цел да опрости фискалните правила на блока и да даде повече независимост на деяние на обособените страни членки, само че също по този начин ще ускори механизмите за използване, показаха още източниците на финансово издание.

Според неназовани чиновници на Европейски Съюз, на страните членки ще бъдат дадени четири или петгодишни оферти да поддържат курс към " надеждна, низходяща траектория " на дълга.

Държавите биха могли да обезпечат срещуположен проект с дълготрайност от шест до осем години, " който ще би трябвало да бъде оневинен от нуждата от вложения в основни предпочитани области като зелената сила или защитата “.

При реализиране на договорка с Европейски Съюз страните членки ще се ангажират със структурни промени, както и с годишни инспекции на напредъка с опция за наказания при положение на неспазване, се показва още в информацията на " Файненшъл таймс ".

По обявата работи: Явор Римски
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР