Европейската комисия подготвя правната база за предоставяне на замразените руски

...
Европейската комисия подготвя правната база за предоставяне на замразените руски
Коментари Харесай

ЕС подготвя правната база за предоставянето на замразените руски активи на Украйна

Европейската комисия приготвя правната база за даване на замразените съветски активи за възобновяване на Украйна, съобщи през днешния ден ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

" Европейската комисия счита, че е заслужено и приготвя правната основа, с цел да могат замразените съветски активи и активите на съветските олигарси да бъдат предоставени за възобновяване на Украйна”, сподели тя в речта си пред Европейския парламент.

Тя акцентира също, че Европейски Съюз няма да чака края на бойните дейности в Украйна и счита дружно с страните от Г-7 да организира експертна конференция по подготовката на акция за възобновяване на Украйна.

" За възобновяване ще са нужни колосални старания. Ние в никакъв случай до момента не сме провеждали интервенция от подобен мащаб, по тази причина би трябвало да съберем най-блестящите мозъци за нейната подготовка”, означи Фон дер Лайен.

По данни на Европейска комисия Европейският съюз е замразил активи на съветски предприемачи на стойност към 10 милиарда евро като част от глобите против Русия във връзка със събитията в Украйна. Що се отнася до активите на Руската централна банка, от края на май в европейските юрисдикции са замразени 23 милиарда евро, което, съгласно европейския комисар по въпросите на правораздаването Дидие Райдърс, е " незначително малко " спрямо предстоящите индикатори и с равнището на замразените активи в Съединени американски щати, които се правят оценка на към 100 милиарда $.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР