Европейската комисия подготвя план за действие в случай, че вносът

...
Европейската комисия подготвя план за действие в случай, че вносът
Коментари Харесай

Европейската комисия подготвя план Б за живот без руски газ

Европейската комисия приготвя проект за деяние при положение, че вносът на съветски газ за страните от блока бъде изцяло спрян. Това оповестява Financial Times, базирайки се на думите на еврокомисаря по енергетика Кадри Симсън.

„ Ние сме изправени пред обстановка, в която всяка държава-членка на Европейски Съюз може да бъде идната [с прекратени доставки] “, сподели европейският комисар. Газпром към този момент прекъсна доставките на газ за Полша, България и Финландия поради отхвърли им да преминат към рубли.

Източници на изданието, осведомени с създадените от Европейската комисия проекти, означават, че става дума за нормиране на доставките на газ на промишлените предприятия, които съставляват 27% от потреблението, в интерес на семействата.

Симсън изясни, че Европейски Съюз се пробва да натрупа колкото е допустимо повече газ и да размени доставките от Русия колкото е допустимо повече. Тази година Европейски Съюз получи рекордни количества полутечен природен газ, което разреши да стартира попълването на подземните резервоари: до 25 май те бяха напълнени до 44%,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР