Европейската комисия отвори наказателна процедура срещу България с изпращането на

...
Европейската комисия отвори наказателна процедура срещу България с изпращането на
Коментари Харесай

Еврокомисията започна наказателна процедура срещу България за данъчното облагане

Европейската комисия отвори наказателна процедура против България с изпращането на уведомително писмо, с цел да обърне внимание на данъчното облагане на дъщерните сдружения.

Правилата за попречване на избягването на данъчни отговорности разрешават на страна от Европейски Съюз, където се намира сдружението майка, да полза освен облагите на това сдружение, само че и на неговите дъщерни компании, които не заплащат корпоративен налог в юрисдикцията по престояване, прецизира комисията. Действащото законодателство включва непозволено освобождение за дъщерни сдружения (известни също като следени задгранични компании), които са обект на " различни форми на данъчно облагане ".

Подобно освобождение не е позволено от европейските правила, отбелязва Европейска комисия. Според комисията непозволеното освобождение на дъщерни сдружения, които са обект на " различни форми на данъчно облагане ", съставлява нарушаване.

България разполага с два месеца за премахване на откритите дефекти, като в противоположен случай процедурата ще продължи, се разяснява в известието.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР