Европейската комисия отпусна 600 милиона евро на Украйна като макрофинансова ...

Европейската комисия отпусна 600 милиона евро на Украйна като макрофинансова

ЕК дава 600 млн. евро помощ на Украйна

Европейската комисия отпусна 600 милиона евро на Украйна като макрофинансова помощ. Това е вторият и финален транш по актуалната стратегия за Украйна след първото заплащане от 600 милиона евро през декември 2020 година, оповестиха в понеделник от Европейска комисия. От там подчертават, че заедно с тази сума, Украйна към този момент е получила 4,4 милиарда евро макрофинансова помощ, предава.

" Вторият транш от 600 милиона евро е явен знак за поддръжката на Европейски съюз за стратегията за реформи на Украйна. Страната постави обилни старания, с цел да извърши изискванията на стратегията, а също по този начин реализира приемлив прогрес в връзките си с Международния валутен фонд. предоставяйки финансова и техническа поддръжка, Европейски съюз оказва помощ за възстановяване на стандарта на живот на украинския народ. Предоставяйки финансова и техническа поддръжка, Европейски съюз оказва помощ за възстановяване на стандарта на живот на украинския народ. Осигурявайки мощна политическа поддръжка, ние ускоряваме интеграцията на Украйна с Европейския съюз ", е посочил зам.-ръководителят на Европейска комисия Валдис Домбровскис, представен в прессъобщението.

В средата на септември Европейската комисия утвърди отпущането на втория транш от макрофинансовата помощ от Европейски съюз на Украйна в размер на €600 млн. Първият транш на Европейска комисия от името на Европейски съюз в размер на €600 млн. беше получен от Киев през декември 2020 година като част от стратегията за макрофинансова помощ, обвързвана с Коронавирус-19.

Първото заплащане е осъществено без да се извършват никакви характерни изисквания от страна на Украйна. За издаването на втория транш Киев беше претрупан със дилемата да приложи осем съответни ограничения, посочени в меморандума. Те се отнасят по-особено до ограничения в региона на ръководството на обществените финанси, битката с корупцията, подобряването на бизнес средата и ръководството на обществените предприятия.

Източник: manager.bg