Европейската комисия отново сезира Съда на ЕС срещу Полша заради

...
Европейската комисия отново сезира Съда на ЕС срещу Полша заради
Коментари Харесай

ЕК пак сезира Съда на ЕС за съдебната реформа в Полша

Европейската комисия още веднъж сезира Съда на Европейски Съюз против Полша поради промяната на полската правосъдна система, този път за дисциплинарния режим на съдиите, който съгласно Брюксел подкопава тяхната самостоятелност, съобщи Агенция Франс Прес.

Решението на Комисията, която изиска ускорена процедура, идва три дни преди парламентарните избори в Полша, които съвсем несъмнено ще бъдат извоювани от ръководещите консерватори на партия " Право и правдивост ".

" Това е политическо деяние, което съставлява опит за интервенция в полските избори ", съобщи полският министър на правораздаването Збигнев Жобро , представен от държавната организация ПАП.

Според министъра това деяние може да се окаже контрапродуктивно , защото поляците, " поради историческия си опит, са доста чувствителни ", когато става дума да опити за задгранична интервенция.

Жобро беше призовал Комисията да отсрочи решението си за след изборите. Днес той съобщи, че решението не е било отсрочено " точно тъй като задачата е интервенция в протичането и резултата от изборите ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР