Европейската комисия отчита позитивно, че Стратегическият план на България е

...
Европейската комисия отчита позитивно, че Стратегическият план на България е
Коментари Харесай

ЕК хареса Стратегическия ни план за земеделие

Европейската комисия регистрира положително, че Стратегическият проект на България е основан на обстоятелства за идентифициране на проблемите и взетите решения, както и добре уравновесен набор от интервенции, ориентирани към посрещане на многочислените потребности на селскостопанския бранш и селските региони в България. Това се споделя в ревюто от 57 страници на Европейска комисия, включващо мненията по показания Стратегически проект за развиване на земеделието и селските региони в България за интервала 2023-2027 година, получени на 23 май 2022 година в Министерството на земеделието, оповестиха от там. Това е стадий от процедурата по утвърждение на стратегическите проекти. За довършването на проекта в министерството се работеше доста интензивно през последните месеци преди внасянето му.
Чрез изпращането на мненията си комисията отваря структуриран разговор с националните органи в процеса по одобряването на СП за ОСП.
Към момента екипът на Министерството на земеделието, взел участие в създаването на Стратегическия проект за България, проучва постъпилите от Европейска комисия мнения, като в границите на идващите седмици ще стартират и двустранните срещи със службите на Европейска комисия. Предстои работен развой, в границите на който Министерството на земеделието ще даде на Комисията цялата нужна спомагателна информация и по целенасоченост ще бъде осъществена актуализация на оферти проект. Срокът за одобряването на всеки стратегически проект по ОСП е шест месеца след представянето му от съответната страна членка.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР