Европейската комисия одобри придобиването на издателя на видео игри ZeniMax

...
Европейската комисия одобри придобиването на издателя на видео игри ZeniMax
Коментари Харесай

ЕК даде зелена светлина на втората най-голяма сделка в историята на гейминга

Европейската комисия утвърди придобиването на издателя на видео игри ZeniMax от Microsoft за 7,5 милиарда $, съобщи Си Ен Би Си.

От Комисията разясниха, че договорката не повдига терзания за конкуренцията в бранша.  

Това е най-голямата облага на Microsoft в областта на видео игрите, откакто през 2014 година учредената от Бил Гейтс компания похарчи 2,5 милиарда $ за пазаруването на Mojang – компанията зад сензацията Minecraft.

Сделката е и втората най-голяма в историята на промишлеността за видеоигри, като преди нея по размер е единствено придобивката на китайския колос Tencent, който похарчи 8,6 милиарда $ за финландския разработчик на мобилни игри Supercell през 2016 година

Bethesda е добре познато име в гейминг средите, известно с няколко извънредно известни поредици, в това число Fallout, The Elder Scrolls и Doom. Microsoft добави игрите на компанията в в своя абонамент за конзоли и компютри Xbox Game Pass, правейки офертата още по-привлекателна.

Визията на Microsoft за бъдещето на гейминга включва конзолите Xbox, гореспоменатия абонаментен проект, определян като Netflix за видео игри, и заоблачен стрийминг на игри. Компанията пусна услугата си за стийрминг на игри xCloud на Android устройства и възнамерява да я направи налична и за притежателите на iPhone по-късно тази година.

През ноември Microsoft и Sony пуснаха на пазара своите конзоли от ново потомство.Доставките на Xbox Series X/S и PlayStation 5 обаче страдат поради световния дефицит на чипове, който засегна доста промишлености, в това число автомобилната и тази на потребителската електроника.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР