Европейската комисия одобри придобиването на американската компания Monstanto от германския

...
Европейската комисия одобри придобиването на американската компания Monstanto от германския
Коментари Харесай

ЕС одобри сделката между гигантите Bayer и Monsanto

Европейската комисия утвърди придобиването на американската компания Monstanto от немския конгломерат Bayer в договорка за 62,5 милиарда $, оповестява Reuters.

По този метод ще бъде основана компания, която ще управлява над една четвърт от световния пазар на семена и пестициди.

Около придобиването имаше съществени терзания, то даже бе наричано " договорка от Ада " поради голямото въздействие, което обединената компания ще има върху хранителната промишленост в света.

Преди време огромни покупко-продажби подписаха и други огромни играчи в бранша - Dow и Dupont, както и ChemChina и Syngenta.

Екологичните и аграрни групи обаче са загрижени за въздействието им, поради което те биха могли да дефинират какво и по какъв начин да засаждат земеделците и по какъв начин да поддържат земите си.

Европейската комисия съобщи, че Bayer е потушила опасенията с предлагането си да продаде част от активите на съперника си BASF.

„ Решението ни подсигурява, че ще има ефикасна конкуренция и нововъведения в бранша на семена, пестициди и цифрови селскостопански пазари и по-късно обединение ", съобщи еврокомисарят по въпросите на конкуренцията Маргрет Вестагер.

Американската Monsanto e измежду най-големите биотехнологични компании в международен мащаб. Често е свързвана с произвеждане на ГМО артикули. Прави и хебрициди и препарати.

Германската Bayer AG пък оперира в химико-фармацевтичната промишленост и е една от най-големите компании в Германия.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР