Европейската комисия очаква от социалните мрежи да разполагат с екипи,

...
Европейската комисия очаква от социалните мрежи да разполагат с екипи,
Коментари Харесай

ЕК: Социалните мрежи да имат екипи за борба с руската дезинформация, работещи на всички европейски езици

Европейската комисия чака от обществените мрежи да разполагат с екипи, които работят на всички европейски езици, съобщи през днешния ден зам.-председателят на институцията Вера Юрова. 

Очаквам повече от тях, в това число по въпроса с съветската дезинформация, да влагат в инспекция на обстоятелствата. Държавите в Централна и Източна Европа са под непрекъснатите удари на източници на съветска дезинформация, добави тя.

По нейните думи е належащо обществените мрежи незабавно да стартират да слагат етикети на информации, основани от изкуствен интелект. Този разсъдък може да сложи обществата пред нови закани, изключително със основаване и разпространяване на дезинформация, разясни Юрова. Машините нямат независимост на словото, добави тя.

Руската дезинформационна война против демократичния свят стартира преди години, след завземането на Крим видяхме огромни съветски дезинформационни акции с прокремълски източници. Руснаците се стремят да подкопаят публичната поддръжка в Европейски Съюз за помощта за Украйна, желаят да намалят доверието в демократичните институциите и в демокрацията. Трябва да защитим нашата народна власт, прикани Юрова.

Тя означи, че към този момент 44 от най-големите снабдители на услуги онлайн са подписали доброволните правила за активност, които плануват противопоставяне на дезинформацията. По нейните думи решението на " Туитър " да се отдръпна от разпоредбите е неточност. Юрова заяви, че Европейска комисия незабавно и задълбочено ще ревизира по какъв начин " Туитър " ползва европейското законодателство.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР