Европейската комисия обяви първата покана за подаване на проекти по

...
Европейската комисия обяви първата покана за подаване на проекти по
Коментари Харесай

Български компании могат да получат финансиране за междурегионални инвестиции в иновации

Европейската комисия разгласи първата покана за подаване на планове по новия Инструмент за междурегионални вложения в нововъведения (I3). Той е ориентиран към вложения за ускорение на навлизането на пазара и увеличение на равнищата на подготвеност за високи технологии. Инструментът е нов за интервала 2021 - 2027 година и по него ще бъдат предоставени 570 млн. евро в поддръжка на комерсиализацията и увеличението на мащаба на междурегионални иновационни планове в общи предпочитани области за " интелигентна " специализация. Брюксел желае по този метод да насърчи построяването на европейски вериги за основаване на стойност, в които доближаването има мощно наличие. Очаква се половината от бюджета да бъде заделен за по-слабо развитите райони.
Кой може да кандидатства?
Финансирането ще поддържа партньорства сред откриватели, компании, гражданското общество и обществените администрации , с цел да се дефинират и уточняват общите сфери за вложения. Ще бъдат подкрепени и потребните взаимоотношения с дейностите по и. Бюджетът за тази и идната година по I3 е 145 млн. евро.

Кандидатите могат да подават планове по две посоки:
- Финансова и консултантска поддръжка за вложения в междурегионални иновационни планове (например основаване на портфолио, клъстерна специализация и др.) Реклама
- Финансова и консултантска поддръжка за развиването на вериги за основаване на стойност в по-слабо развитите райони (например увеличение на потенциал и привличане на задгранични вложения и др.)

Повече информация за опциите за кандидатстване може да бъде получена на 9 декември, 10.30 ч. (CET), в осведомителния ден (онлайн) на Европейска комисия. За регистрация може да видите повече информация.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Моника Върбанова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР