Европейската комисия обяви, че представителите на АстраЗенека са отказали участие

...
Европейската комисия обяви, че представителите на АстраЗенека са отказали участие
Коментари Харесай

Кой лъже – Европейската комисия или „АстраЗенека”?

Европейската комисия разгласи, че представителите на " АстраЗенека " са отказали присъединяване в нова среща, отдадена на изчезналите ваксини, поръчани от Европейски Съюз, съобщи Българска телеграфна агенция. Говорител на комисията посочи, че тази заран от сдружението не са изпратили представител за планувана поредна среща онлайн.

Комисията, представители на страните от Европейски Съюз и на сдружението тази седмица разговаряха няколко пъти. Според представители на Европейска комисия производителят, получил огромно европейско финансиране за създаването на ваксина, не дава ясни отговори за какво липсват количествата, поръчани от Европейски Съюз предходната есен. Предвижда се в петък европейската лекарствена организация да утвърди имунизацията на " АстаЗенека " и това да бъде третият препарат, употребен в имунизационната тактика на Европейски Съюз против COVID-19.

Биофармацевтичната компания " АстраЗенека " отговори, като разгласи, че не се е отдръпнала от диалози с Европейския съюз за имунизацията против ковид и възнамерява да се срещне с представители на общността по-късно през днешния ден в Брюксел, съобщи AP. Съобщението беше направено, откакто представители на Европейски Съюз споделиха по-рано, че компанията се е отдръпнала от срещата за разискване на забавените доставки на ваксина за 27-членния блок. Спорът сред " АстраЗенека " и Европейски Съюз ускори безпокойството от поява на " имунизационен шовинизъм ", защото страните членки, които с всички сили се пробват да сложат завършек на пандемията и да се върнат към естествен живот, се стремят по всевъзможен метод да получат колкото се може повече дози ваксина, колкото се може по-бързо
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР