Европейската комисия обяви, че е одобрила употребата на лекарството Ремдесивир“

...
Европейската комисия обяви, че е одобрила употребата на лекарството Ремдесивир“
Коментари Харесай

Брюксел одобри за употреба срещу COVID-19 лекарството „Ремдесивир“


Европейската комисия разгласи, че е одобрила използването на лекарството „ Ремдесивир “ в Европейски Съюз за отнасяне против COVID-19, съобщи БГНЕС, базирайки се на ДПА.

„ Днешното позволение за първото лекарство против COVID-19 е значима стъпка напред в битката против този вирус “, съобщи в изказване еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакидис.

„ Ние даваме това позволение по-малко от месец след подаването на заявката, което демонстрира ясно решението на Европейски Съюз да реагира бързо, когато се появят нови лекувания “, сподели тя.

Поне две огромни американски изследвания демонстрират, че „ Ремдесивир “ може да понижи продължителността на болничния престой на пациенти с COVID-19.

Вашингтон позволи незабавната приложимост на лекарството – което в началото беше предопределено за лекуване на ебола – на 1 май, последван от няколко азиатски страни, в това число Япония и Южна Корея. Паралелно с това обаче в сряда стана ясно, че Съединени американски щати са изкупили съвсем целия международен ресурс от медикамента. Така никоя страна няма да може да получи от него в границите на идващите 3 месеца.

Зелената светлина идва по рекомендацията на Европейската организация по медикаментите, която предходната седмица даде своето условно позволение за лекуване на пациенти над 12 години, които страдат от пневмония и се нуждаят от спомагателен О2. Тя съобщи, че оценката й се основава основно на данни от изследване, спонсорирано от Националния институт по алергия и инфекциозни заболявания на Съединени американски щати (NIAID).

Изследване, оповестено във водещото списание „ New England Journal of Medicine “ през май, сподели, че и третирането с „ Ремдесивир “ форсира възобновяване на пациенти. Средно то понижава болничния престой на пациентите от 15 дни на 11.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР