Европейската комисия обяви, че дава началото на официално антитръстово разследване

...
Европейската комисия обяви, че дава началото на официално антитръстово разследване
Коментари Харесай

ЕС започва мащабно разследване за монополизъм срещу Google

Европейската комисия разгласи, че дава началото на публично антитръстово следствие против Гугъл за това дали софтуерният колос незаслужено облагодетелства личната си платформа за онлайн дисплейна реклама пред тази на съперниците, оповестиха публично от Европейски Съюз през днешния ден. Разследването ще изследва също по този начин дали Гугъл незаслужено лимитира достъпа до потребителски данни за таргетиране на реклама на своите съперници.

Това е значимо следствие, защото обгръща главния бизнес с онлайн реклама на компанията, който съгласно Ройтерс е генерирал 147 милиарда доходи за сдружението през миналата година. Bloomberg оповестява, че за първи път Европейски Съюз проверява бизнеса с онлайн дисплейна реклама на Гугъл, която служи като медиатор сред рекламодатели и уеб уеб сайтове за запълване на рекламно пространство, в уеб страници и приложения.

„ Гугъл събира данни, които се употребяват за таргетиране на реклама, компанията продава рекламно пространство, а също по този начин работи и като онлайн рекламен медиатор. Така че Гугъл участва на съвсем всички равнища на доставка на онлайн дисплейна реклама “, съобщи в изказване шефът на Европейската комисия по конкуренцията Маргрете Вестагер.

„ Притесняваме се, че Гугъл затруднява конкурентните онлайн рекламни услуги да се конкурират в областта на рекламните технологии. Ще разгледаме и политиките на Гугъл за следене на потребителите, с цел да сме сигурни, че те са в сходство с лоялната конкуренция “, сподели Вестагер.

Европейската комисия споделя, че изследва няколко от рекламните практики на компанията, като да вземем за пример условие от рекламодателите да употребяват личния Ad Manager на Гугъл за проявление на реклами в YouTube, и се твърди, че благоприятства личния си рекламен продан. Разследването ще засегне и проектите на Гугъл за поетапно унищожаване на бисквитките на трети страни в Chrome като част от проектите на компанията за създаване на „ Пясъчник за дискретност “, както и идните промени в рекламните идентификатори на Android.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР