Eвропейската комисия номинира Юлиан Попов за дигитален посланик Седмицата на

...
Eвропейската комисия номинира Юлиан Попов за дигитален посланик Седмицата на
Коментари Харесай

Юлиан Попов: Служебният кабинет може да направи всичко, което не изисква законодателни промени



Eвропейската комисия номинира Юлиан Попов за цифров дипломат Седмицата на устойчивата сила на зелените хрумвания.
„ Седмицата на устойчивата сила е главното годишно събитие на Европейска комисия. Тя предлага на на няколко индивида да станат посланици на тази самодейност, т.е. те поемат ангажимент да разпространяват самодейност “, сподели пред БНР Юлиян Попов. Той е някогашен министър на околната среда в служебното държавно управление на Марин Райков. Попов живее от години в Обединеното кралство.

По мотив актуалната обстановка в страната, Попов уточни, че е всичко, което не изисква ново законодателство, или изисква доста време.

„ Така че неща като, които не изискват настоящ парламент, могат да се създадат от едно служебно държавно управление . Така че, всяко нещо, което не изисква смяна на законодателството, може да се направи от длъжностен министър . Това е и моят съвет към служебните министри – да се насочат към такива тематики, които могат да се приключат в границите на едни месец, както и да не се занимават с изработването на дълготрайни тактики и законотворчество.

Основната роля на служебния кабинет е да провежда изборите .

„ Иначе страната е разграничена на две от много време – едната е прогресивната и мисли за развиването на дигитализацията във всички браншове, а другата е, която е някъде още в 80- те години “, разяснява още Попов.

По думите му това разделяне е най-големият проблем за България.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР