Европейската комисия изрази вчера безпокойство от новия унгарски закон, който

...
Европейската комисия изрази вчера безпокойство от новия унгарски закон, който
Коментари Харесай

Брюксел ще провери дали унгарският закон "Стоп Сорос" нарушава правилата на ЕС

Европейската комисия изрази през вчерашния ден безпокойствие от новия маджарски закон, който не разрешава на деятели и неправителствени организации с задгранично финансиране да оказват помощ на нелегално пребиваващи в страната мигранти, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Комисията ще ревизира дали новото унгарско законодателство е съвместимо с разпоредбите на Европейския съюз и според от това ще предприеме дейности, съобщи представителят й Кристиан Виганд.

Унгарският закон, който планува до една година затвор за чиновници и деятели, които " подкрепят противозаконната миграция ", бе признат по-рано от Народното събрание. Той е част от пакета законодателни промени, наречени " Стоп Сорос ".

Унгарският министър председател Виктор Орбан се трансформира във водещата фигура на антимигрантската политика в Европа след 2015-2016 година, когато в Европа влязоха повече от един милион мигранти. Оттогава Унгария ускори граничния надзор и одобри редица закони против мигрантите и организациите, които им оказват помощ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР