Европейската комисия изрази очакване съдът да глоби АстраЗенека за неизпълнение

...
Европейската комисия изрази очакване съдът да глоби АстраЗенека за неизпълнение
Коментари Харесай

ЕК очаква "АстраЗенека" да бъде глобена за неизпълнение на договора за доставка на ваксини

Европейската комисия изрази очакване съдът да санкции " АстраЗенека " за несъблюдение на контракта за доставка на ваксини против COVID-19.

Не търсим финансово обезщетение, само че съгласно нас правото е на страната на Европейска комисия, съобщи представител на комисията. Той удостовери, че Европейска комисия е завела второ дело против производителя.

По неговите думи в първото дело, което ще се гледа от съд в Брюксел на 26 май, се чака преценка дали Европейски Съюз се нуждае незабавно от доставка на " задоволителни " количества ваксина. Говорителят посочи, че под " задоволителни " се схваща незабавна доставка на 90 милиона дози.

По второто дело съдът ще реши дали договорът е нарушен и, в случай че удостовери визията на Европейска комисия, може да наложи санкция. Второто дело ще отнеме повече време, по тази причина с първото целим съдът на първо време да реши дали въпросът е незабавен, посочи представителят, представен от Българска телеграфна агенция.

Според него Европейски Съюз се стреми да получи общо най-малко 120 милиона дози, откакто до края на март са били доставени едвам 30 милиона. По контракт Европейски Съюз е поръчал до юли 300 милиона дози, от които 120 милиона се чакаха до април.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР