Европейската комисия изпрати мотивирани становища до България и още 2

...
Европейската комисия изпрати мотивирани становища до България и още 2
Коментари Харесай

ЕК предупреди България за нарушения на три евродирективи

Европейската комисия изпрати стимулирани мнения до България и още 2 държави-членки на Европейски Съюз с искане да дават информация за това по какъв начин разпоредбите на Европейски Съюз за битката с измамите и подправянето на непарични платежни средства са транспонирани в националните им законодателства, заяви БНР.

С европейската инструкция се криминализира кражбата на идентификационни данни, както и тяхната по-нататъшна продажба и разпространяване. Тя обгръща непаричните интервенции, осъществявани с всевъзможен тип платежни принадлежности.

Страните-членки имат два месеца за отговор и предприемане на нужните ограничения, в противоположен случай Комисията може да сезира Съда на Европейски Съюз.

Също през днешния ден Комисията изпрати още едно публично съобщение до България за това, че не е въвела новия формат за разрешителни за престояване на жители отвън Европейски Съюз. Регламентът е изменен през 2017 година и в картите са заложени защитни детайли, които се основават на биометрични данни.

Комисията изпрати до България и стимулирано мнение за това, че не я е уведомила за дейностите си по транспониране в националното си законодателство на директивата за европейската услуга за електронно пътно таксуване.

Комисията също по този начин приканва страните-членки, в това число и България напълно да транспонират в националното си законодателство разпоредбите на Европейски Съюз за авторското право.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР