Европейската комисия и Moderna постигнаха споразумение да откликнат по-добре на

...
Европейската комисия и Moderna постигнаха споразумение да откликнат по-добре на
Коментари Харесай

ЕК и Moderna адаптираха графиците за доставка на ваксини

Европейската комисия и Moderna реализираха съглашение да откликнат по-добре на потребностите на страните членки от ваксини против COVID-19 в края на лятото и през зимата, оповестиха от Европейска комисия. Това ще подсигурява достъпа на националните органи до ваксини, в това число до такива, приспособени към разновидностите (ако са получили разрешение), сега, в който те се нуждаят от тях за акциите си за имунизация, както и с цел да поддържат своите световни сътрудници.

Дозите, в началото планувани за доставка през лятото, в този момент ще бъдат доставени през септември и през есенно-зимния интервал на 2022 година, когато е по-вероятно страните членки да се нуждаят от спомагателни ресурси от ваксини за националните акции и за осъществяване на своите интернационалните задължения за взаимност.

Споразумението също по този начин подсигурява, че в случай че една или повече приспособени ваксини получат позволение за търговия, страните членки ще могат да изберат да получат тези приспособени ваксини според сегашния контракт.

По искане на някои страни членки — съглашението подсигурява също по този начин спомагателни 15 милиона бустерни дози от Moderna, приспособени за разновидността омикрон, подлежащи на позволение за търговия в периоди, които биха разрешили потреблението на тези дози в акциите на страните членки за имунизация.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР