Европейската комисия и Moderna постигнаха споразумение да откликнат по-добре на

...
Европейската комисия и Moderna постигнаха споразумение да откликнат по-добре на
Коментари Харесай

Европейската комисия и Moderna адаптират графиците за доставка

Европейската комисия и Moderna реализираха съглашение да откликнат по-добре на потребностите на страните членки от ваксини против COVID-19 в края на лятото и през зимата. Това ще подсигурява достъпа на националните органи до ваксини, в това число до такива, приспособени към разновидностите (ако са получили разрешение), сега, в който те се нуждаят от тях за акциите си за имунизация, както и с цел да поддържат своите световни сътрудници.

Това съглашение ще приспособява контрактуваните графици за доставка. Дозите, в началото планувани за доставка през лятото, в този момент ще бъдат доставени през септември и през есенно-зимния интервал на 2022 година, когато е по-вероятно страните членки да се нуждаят от спомагателни ресурси от ваксини за националните акции и за осъществяване на своите интернационалните задължения за взаимност.

Споразумението също по този начин подсигурява, че в случай че една или повече приспособени ваксини получат позволение за търговия, страните членки ще могат да изберат да получат тези приспособени ваксини според сегашния контракт.

В този подтекст - по искане на някои страни членки - съглашението подсигурява също по този начин спомагателни 15 милиона бустерни дози от Moderna, приспособени за разновидността омикрон, подлежащи на позволение за търговия в периоди, които биха разрешили потреблението на тези дози в акциите на страните членки за имунизация.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР