Европейската комисия глоби американската корпорация Google с невиждана към днешен

...
Европейската комисия глоби американската корпорация Google с невиждана към днешен
Коментари Харесай

Еврокомисията глоби Google с рекордните 4,3 милиарда евро

Европейската комисия санкции американската корпорация Гугъл с невиждана към сегашен ден санкция от 5 милиарда $ или 4,3 милиарда евро.
Глобата е наложена на Гугъл за злоупотреби с преобладаващото въздействие на операционната система Android. Интернет колосът е упрекнат, че принуждава производителите на смарт телефони, като да вземем за пример Samsung и Huawei, да конфигурират онлайн услугите GoogleSearch и GoogleMaps в своите Android устройства.

Обвиненията са тежки. Европейска комисия счете, че корпорацията злоупотребява с преобладаващата роля на мобилната операционна система Android. Тя се употребява с цел да усили известността на приложенията и услугите на американската корпотация. Маргрет Вестагер съобщи, че Гугъл употребява противозаконни практики, с цел да затвърди преобладаващата позиция на своята интернет търсачка.

Комисията разгласи, че корпорацията е принуждавала производителите на Android смарт телефони авансово да конфигурират GoogleChrome и GoogleSearch в техните мобилни устройства, с цел да се обезпечи достъпа до магазина за приложения на корпорацията и до GooglePlay.

Вестагер сподели още, че интернет колосът е плащал на производителите на смарт телефони, с цел да си подсигурява, че те ще конфигурират приложението за търсене в своите устройства. Има и други обвинявания.

Налагането на санкцията бе предстоящо, само че сумата е невероятна. Всички чакат отговора на Гугъл.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР