Европейската комисия (ЕК) започна антимонополно разследване срещу американската компания Facebook.

...
Европейската комисия (ЕК) започна антимонополно разследване срещу американската компания Facebook.
Коментари Харесай

Европейската комисия започна антимонополно разследване срещу „Фейсбук“

Европейската комисия (ЕК) стартира антимонополно следствие против американската компания Фейсбук. Това се показва в изказване на Европейска комисия, публикувано в Брюксел в петък, предава ТАСС.

„ Европейската комисия стартира публично антимонополно следствие, с цел да реши дали Фейсбук е нарушил разпоредбите на Европейски Съюз за конкуренцията, като употребява събрани рекламни данни, по-специално от рекламодатели, с цел да се конкурира с тях на пазари, където Фейсбук е деен “, се споделя в обявата. Освен това Европейската комисия ще проверява дали Фейсбук свързва своята онлайн рекламна услуга Фейсбук Marketplace със своята обществена мрежа „ в нарушаване на разпоредбите на Европейски Съюз за конкуренцията “, се споделя в изказването. Европейска комисия не прецизира дали са сложени периоди за довеждане докрай на следствието.

Както акцентира европейският комисар по конкуренция и развиване на цифровата стопанска система Маргрете Вестагер, тази обществена мрежа „ се употребява от съвсем 3 милиарда души всеки месец, общо съвсем 7 милиона компании пускат реклами там “. „ Фейсбук събира големи количества данни за дейностите на своите консуматори и отвън него, което му разрешава да се насочва към избрани групи клиенти. Ще разгледаме в детайли, дали тези данни дават на Фейсбук безпричинно конкурентно предимство, в това число в бранша на онлайн-обявленията, с които хората купуват и продава артикули всеки ден и в които Фейсбук също се конкурира с компании, от които тя събира данни “, означи Вестагер.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР