Европейската комисия (ЕК) уточни подробности по плана за увеличаване на

...
Европейската комисия (ЕК) уточни подробности по плана за увеличаване на
Коментари Харесай

ЕК призна: Отказът от руската енергия вдига употребата на въглища

Европейската комисия (ЕК) посочи детайлности по проекта за увеличение на потенциала на Европейския съюз (ЕС) за възобновима сила и понижаване на зависимостта му от съветски изкопаеми горива. В същото време Европейска комисия признава, че може да се наложи да се употребяват съществуващите въглищни уреди " по-дълго от в началото предстоящото ", заяви CNBС.

ЕК добави, че нуклеарна сила и локалните газови запаси също ще изиграят роля. „ Разбира се, ще имаме малко по-високи излъчвания, в случай че се придържаме малко по-дълго към въглищата, само че би трябвало да реализираме салдото, тъй че като цяло да не усилваме нездравословните си излъчвания “, сподели на конференция Франс Тимерманс, заместник-председател на Европейската комисия, отговарящ за Европейския зелен пакт.

Документ, очертаващ задачите на Еврокомисията за проекта " REPowerEU ", беше оповестен в сряда, като в него се акцентира значимостта на тематики като спестяването на сила, диверсификацията на доставките на сила и ускоряването на " преход към чиста сила в Европа ". Като цяло проектът планува спомагателни вложения от 210 милиарда евро (220,87 милиарда долара) сред 2022 и 2027 година. Що се отнася до каузи на възобновимите енергийни източници в енергийния микс на Европейски Съюз, Комисията предложи актуалната цел от 40% да бъде увеличена до 45%, с небосвод до 2030 година

ЕС разгласи, че желае да се откаже от вноса на съветски въглеводороди след нашествието на Москва в Украйна, което значи, че Общността ще би трябвало да откри нефт и газ от други елементи на света, с цел да компенсира доставките от Русия, напомни CNBС.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР