Европейската комисия (ЕК) работи върху хармонизирането на радиочестотния спектър за

...
Европейската комисия (ЕК) работи върху хармонизирането на радиочестотния спектър за
Коментари Харесай

EK хармонизира радиочестотния спектър за IoT устройствата с малък обсег

Европейската комисия (ЕК) работи върху хармонизирането на радиочестотния набор за IoT устройствата с дребен обхват, което разрешава потреблението на радиочестотната лента 900MHz за приложения като интелигентни градове, домове, аграрни и транспортни системи.



Намерението на Европейска комисия е да отговори на потребностите от радиочестотна идентификация на последващо потомство RFID и други IoT устройства, които могат да бъдат свързвани без значение от мобилните мрежи. От институцията обръщат внимание, че, за разлика от по-скъпите устройства, които могат да работят в разнообразни радиочестотни ленти, тези с дребен обхват, които нормално са и от по-нисък клас, могат да покачат индустриалните разноски и да провокират радиосмущения.

Регулаторът е приел Решение за осъществяване, обхващащо честотните ленти от 874MHz - 876MHz и 915MHz - 921MHz, с цел да обезпечи " дълготрайна тактика за противопоставяне на фрагментацията в тези честоти на територията на Европа ". Досега държавите-членки на Европейски Съюз употребяват тези честотни ленти за устройства с дребен обхват на деяние (включително RFID) или железопътни връзки. Честотите са избрани и за военни приложения.

От Комисията разясняват още, че решението следва " позитивно мнение " от държавите-членки в Комитета по радиочестотния набор. В бъдеще, след влизането в действие на новия Кодекс на известията на Европейски Съюз, радиочестотният набор ще бъде съгласуван в още по-висока степен на ниво Европейски Съюз, в сравнение с сега, с цел да може Европа да стане водач в развиването на 5G мрежите.

Смята се, че този ход добавя други начинания за радиочестотния набор, свързани с 5G, които не престават и в други честотни ленти (700MHz, 3.6GHz и 26GHz).

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР