Европейската комисия (EK) и фармцевтичната компания Moderna постигнаха споразумение, с

...
Европейската комисия (EK) и фармцевтичната компания Moderna постигнаха споразумение, с
Коментари Харесай

ЕК и Moderna адаптират графиците за доставка на ваксини срещу COVID-19

Европейската комисия (EK) и фармцевтичната компания Moderna реализираха съглашение, с което да отговорят по-добре на потребностите на страните членки от ваксини против COVID-19 в края на лятото и през зимния интервал, оповестиха от Пресслужбата на Европейска комисия.

Това ще подсигурява достъпа на обособените страни до ваксини, включително до такива, приспособени към разновидностите (ако те са получили разрешение), сега, в който те се нуждаят от тях за имунизационните си камппании, както и с цел да поддържат своите световни сътрудници.

Това съглашение ще приспособява контрактуваните графици за доставка. Дозите, първоначално планувани за доставка през лятото, в този момент ще бъдат отсрочени за септември и за есенно-зимния интервал на 2022 година, когато е по-вероятно страните членки да се нуждаят от спомагателни ресурси от ваксини за имунизационни акции и за осъществяване на своите интернационалните задължения към други, в това число по-бедни страни.

Споразумението също по този начин подсигурява, че ако една или повече приспособени ваксини получат позволение за потребление, страните членки ще могат да изберат да получат тези приспособени ваксини според сегашния контракт.

Освен това съглашението подсигурява също по този начин спомагателни 15 милиона бустерни дози от имунизацията на Moderna, адаптирани за разновидността омикрон, подлежащи на одобрение в периоди, които биха разрешили потреблението на тези дози за имунизация на популацията в страните членки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР