Европейската комисия е сключила договор за доставка на лекарство против

...
Европейската комисия е сключила договор за доставка на лекарство против
Коментари Харесай

ЕК сключи договор за доставка на лекарство за COVID-19

Европейската комисия е сключила контракт за доставка на лекарство срещу Коронавирус, създавано от " Глаксо Смит Клайн " (Glaxo Smith Kline/GSK), съобщи Българска телеграфна агенция. 

В известието на Европейска комисия се прецизира, че препаратът (sotrovimab/VIR7831) още не утвърден от Европейската организация по медикаментите (ЕАЛ). Приложението на лекарството ще бъде допустимо след позволение от ЕАЛ или от здравните управляващи на страната, която реши да го ползва. 

Предвижданията са препаратът да предотвратява тежки случаи на новото заболяване, само че няма да се дава на заболели, които се нуждаят от спомагателен банкет на О2. Лекарството е създадено на основата на изкуствени антитела, които подкрепят работата на имунната система. 

Към публичната поръчка за доставка на 220 000 дози за лекуване са се присъединили 16 страни от Европейски Съюз. Комисията не прецизира кои са тези страни, само че отбелязва, че до момента е осигурила 12 милиарда евро за битка с COVID-19.  

През юни Европейска комисия заяви, че пет сходни медикаменти може да бъдат утвърдени в Европейски Съюз скоро - три до октомври и още две до края на годината. Дотогава комисията ще сформира лист от най-малко 10 вероятни лекувания на новата болест. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР