Европейската комисия е регистрирала Европейска гражданска инициатива Забрана на рекламата

...
Европейската комисия е регистрирала Европейска гражданска инициатива Забрана на рекламата
Коментари Харесай

Поискаха забрана на рекламите на бензинови и дизелови коли в Европа

Европейската комисия е записала Европейска гражданска самодейност „ Забрана на рекламата и спонсорство на изкопаеми горива “, оповестиха от Брюксел.

Авторите на този документ се надяват, че това ще накара Евросюъза да създаде законопроекти, забраняващи рекламата и спонсорството за всички типове транспортни средства на такива горива, като изключение ще бъде направено единствено за колите от сферата на транспортните услуги.
 Европейски Съюз се готви да убие мотора с вътрешно горене Европейски Съюз се готви да " убие " мотора с вътрешно горене
Властите в Европейски Съюз обмислят съответна дата за цялостна възбрана за потреблението на транспортни средства с мотори с вътрешно горене. За сходна н...

Идеята е възбраната да бъде публикувана върху оф-лайн и онлайн-рекламите, спонсорството на спортни мероприятия, просветителните и развлекателни мероприятия. Самата регистрация на самодейността към момента не значи нищо, само че Комисията показва, че документът не нарушава законодателството на Европейски Съюз и надлежно не трябва да бъде пренебрегнат.

Следващата крачка на неговите създатели е да провеждат подписка в поддръжка на тази самодейност. Ако в течение на една година в нея се включат най-малко 1 млн. поданици от 7 страни на Европейски Съюз, то Европейската комисия ще бъде длъжна да одобри някакво решение, което ще би трябвало и да поддържа със съответните претекстове.

Одобрението на сходна самодейност в действителност ще забрани всякаква реклама на транспортни средства с бензинови и дизелови мотори на територията на Европейски Съюз. Освен това, автомобилните производители няма да могат да спонсорират спортни, просветителни, научни и публични мероприятия. Забраната ще засегне и компании от енергетиката, които няма да могат да популяризират нефтопродукти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР