Европейската комисия е предложила да бъдат разширени временните възможности за

...
Европейската комисия е предложила да бъдат разширени временните възможности за
Коментари Харесай

ЕК предлага държавите от ЕС да могат да рекапитализират дружества, докато трае COVID-19

Европейската комисия е предложила да бъдат разширени краткотрайните благоприятни условия за даване на държавна помощ, до момента в който трае епидемията от Ковид-19, оповестява Българска телеграфна агенция.

Така краткотрайно страните в Европейския съюз ще получат правото да рекапитализат нуждаещите се от помощ сдружения. Но, защото сходна интервенция може да окаже доста влияние върху конкуренцията на единния пазар, тя следва бъде употребена като последна опция, се отбелязва в известие на Европейската комисия.
Затова такава една мярка би трябвало да бъде предприемана единствено при ясни условия за интервенция и отдръпване на страната от тези сдружения, като се съблюдават строги правила за ръководство и подобаващи ограничения за ограничение на вероятното отражение върху конкуренцията в бранша, страната или общността.
От комисията прецизират, че стремежът е новите краткотрайни промени да бъдат готови до идната седмица. Причината за това е, че доста сдружения в разнообразни страни са потърпевши от ограниченията, които страните се принудиха да подхващат поради епидемията от ковид. Загубите от забележителното понижаване на икономическата интензивност могат да провокират спад на личния капитал и да влошат способността на сдруженията да теглят заеми. Затова целенасочената държавна помощ за рекапитализация на нуждаещите се от помощ сдружения може да ограничи заплахите пред стопанската система в Европейски Съюз, разясняват от комисията.
Допълненията във краткотрайните правила се прибавят към опцията страните да купуват съществуващи акции на сдружения на пазарна цена или като частни акционери, което не попада в обсега на следената от Европейски Съюз държавна помощ. Това може да бъде изключително значимо при държавна интервенция за попречване на "враждебни поглъщания " на стратегически сдружения от задгранични купувачи. Комисията отбелязва още, че по този метод се улеснява задачата на Европейски Съюз за оценка на задграничните вложения във време на зараза и икономическа неустановеност.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР