Европейската комисия е договорила закупуването на допълнително до 300 милиона

...
Европейската комисия е договорила закупуването на допълнително до 300 милиона
Коментари Харесай

Covid-19 по света: Трети починал след имунизацията в Норвегия

Европейската комисия е договорила закупуването на в допълнение до 300 милиона дози от имунизацията на „ Pfizer/BioNTech “.  Това ще разреши на Европейски Съюз да закупи  общо до 600 милиона дози от тази ваксина , която към този момент се употребява в целия Европейски Съюз. Допълнителните дози ще бъдат  доставени през второто тримесечие на 2021 година

Комисията контракти до 2,3 милиарда дози от най-обещаващите евентуални ваксини за Европа и прилежащите ѝ страни.  Освен имунизацията на „ Pfizer/BioNTech “, на 6 януари 2021 година беше позволена втора ваксина, създадена от „ Moderna “. Очаква се скоро да бъдат утвърдени и други ваксини. Този портфейл от ваксини ще даде опция на Европейски Съюз освен да покрие потребностите на цялото си население, само че и да достави ваксини на прилежащите страни, оповестиха от Европейска комисия.

Държавите от Европейски Съюз нямат право да водят паралелни договаряния с доставчиците на ваксини от листата на Европейски Съюз и да подписват паралелни съглашения с тях за спомагателни доставки , всичко би трябвало да се прави единствено през Брюксел “, съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР