Европейската комисия даде зелена светлина за планираното придобиване от Google

...
Европейската комисия даде зелена светлина за планираното придобиване от Google
Коментари Харесай

ЕС одобри придобиването на Fitbit от Google, но с условия

Европейската комисия даде зелена светлина за плануваното придобиване от Гугъл на производителя на устройства за следене на физическата интензивност Fitbit, само че наложи поредност условия, съобщи ДПА. Изискванията на Европейска комисия имат за цел да подсигуряват, че американският софтуерен колос няма да ускори незаслужено позицията си на рекламния пазар, събирайки още повече потребителски данни.

Еврокомисията показва, че е получила пакет от задължения, които Гугъл поема за интервал от 10 години, в това число заричане да не употребява данните, събрани от консуматори на продуктите на Fitbit за реклами, както и да обезпечи, че устройвата ще продължат да бъдат съвместими с устройства на съперници, да вземем за пример Android.

По този метод ще се подсигурява, че пазарът ще остане отворен и конкурентен, уточни еврокомисарят за конкуренцията Магрете Вестагер в прессъобщение.

Гугъл и Fitbit оповестиха придобиването през ноември предходната година. Сделката дефинира пазарната стойност на производителя на фитнес гривни и смартчасовници, посредством които могат да се мерят сърцетуптенето и качеството на съня, на към 2,1 милиарда $, осведоми Българска телеграфна агенция.

Защитници на поверителността на персоналните данни и съперници на придобиването обаче се опълчват на договорката, която съгласно тях може да разреши на Гугъл да персонализира рекламите си, употребявайки данните за здравословното положение на потребителите, получени посредством устройствата на Fitbit. Еврокомисията пък се притесняваше, че Гугъл би получил незаслужено преимущество пред съперниците си.

Договорените задължения на софтуерния колос биха могли да бъдат удължени с още 10 години, добавя Европейска комисия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР