Европейската комисия даде зелена светлина на ваксината на британската фармацевтична

...
Европейската комисия даде зелена светлина на ваксината на британската фармацевтична
Коментари Харесай

ЕК даде зелена светлина на ваксината срещу бронхиолит

Европейската комисия даде зелена светлина на имунизацията на английската фармацевтична компания " ГлаксоСмитКлайн " против респираторния синцитиален вирус, който предизвиква болестта бронхиолит, което лишава живота на хиляди хора всяка година, съобщи Франс прес.

Дадено е позволение за слагане на имунизацията на възрастни хора, излиза наяве от днешно изказване на " ГлаксоСмитКлайн ". Боледуване от бронхиолит при възрастни хора може да завърши с летален излаз, прецизира Ройтерс.

Даденото позволение е последната стъпка от процеса по разрешаване на имунизацията в Европейския съюз, откакто Европейската организация по медикаментите предложи през април използването ѝ да бъде утвърдена.

Миналия месец имунизацията бе утвърдена и от американската Агенция по храните и медикаментите, като бе обещано позволение за слагането ѝ на хора на и над 60 години - същата възрастова група, за която бе обещано позволение и в Европа, съобщи Българска телеграфна агенция.

В европейските страни респираторният синцитиален вирус всяка година лишава живота на към 20 хиляди души на възраст 60 и повече години, отбелязва Ройтерс, като разяснява, че статистиката е единствено за смъртните случаи, настъпили в болнични заведения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР