Европейската интеграция на Северна Македония и Албания е заложник на

...
Европейската интеграция на Северна Македония и Албания е заложник на
Коментари Харесай

Ковачевски: Евроинтеграцията на Северна Македония е заложник на България

Европейската интеграция на Северна Македония и Албания е пленник на България, съобщи през днешния ден министър председателят на районен съд Македония Димитър Ковачевски по време на форума „ Македония 2025 ”, на която участва и сръбският министър председател Ана Бърнабич.

„Нашата европейска интеграция е сведена до диалози за история, което на процедура всички страни от Европейски Съюз оправдават. Според мен това е погрешно, тъй като, когато се приказва за история, не се дава обещание нищо, а единствено се приказва за неща, случили се преди 100-150 години. Това е класическо изнудване и не може да бъде от изгода за никого“, акцентира Ковачевски.

„Затова считам, че са доста значими тематиките, които засягат бъдещето на страната, и всички диалози би трябвало да се водят на тази база“, добави македонският министър председател.

Димитър Ковачевски уточни още, че процесът по разрешаване на отворените въпроси с Република България продължава, само че все още няма документ, който да е взаимно допустим за двете страни и който да е в основата на решаването на въпросите.

„Не сме подготвени на никакви отстъпки, решението би трябвало да се основава на европейски полезности, което значи, че би трябвало да се основава на взаимно почитание сред политици, институции и жители на страните. В този подтекст желая да подчертая, че желаеме почтено решение “, сподели Ковачевски.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР