Европейската интеграция на Северна Македония и Албания е заложник на

...
Европейската интеграция на Северна Македония и Албания е заложник на
Коментари Харесай

Ковачевски: Евроинтеграцията на Северна Македония е заложник на България

Европейската интеграция на Северна Македония и Албания е пленник на България. Нашата европейска интеграция е сведена до диалози за история, което на процедура всички страни от Европейски Съюз оправдават. Според мен това е погрешно, тъй като когато се приказва за история, не се дава обещание нищо, а единствено се приказва за неща, случили се преди 100-150 години. Това е класическо изнудване и не може да бъде от изгода за никого. Затова считам, че са доста значими тематиките, които засягат бъдещето на страната и всички диалози би трябвало да се водят на тази база.

Това съобщи през днешния ден министър председателят на районен съд Македония Димитър Ковачевски по време на форума „ Македония 2025 ”, на която участва и сръбският министър председател Ана Бърнабич.
„ Откворени Балкани ” не подменя европейската интеграция, акцентира Ковачевски и изрази вяра, че и останалите страни от района ще осъзнаят изгодите от тази самодейност и ще се включат към нея.

Той заяви, че идната среща от самодейността ще се организира на 7 и 8 юни в Охрид и на нея се чака да участва президентът на Сърбия Александър Вучич.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР